29 Şubat 2020 Cumartesi

Android Uygulama Tavsiyeleri

Kendi kullandığım ve beğendiğim uygulamaları tavsiye ediyorum. Uygulamaların linkleri için simgelere tıklayınız.





Thinkfree Office viewer

Ofis deyince aklımıza ilk olarak Microsoft Office gelir. Word Excel PowerPoint falan filan... Aynı şekilde Google'ın da alternatif olarak dokümanlar , tablolar, slaytlar ismiyle uygulamaları mevcut. Bu uygulamalar ile hem dosyaları görüntüleyebiliriz hem de yeni dosya üretebiliriz. Fakat telefon da yani küçük ekran da ve dokunmatik deneyimle dosya üretmiyorsanız bu 3 uygulama yerine sadece thinkview free Office i yükleyin. Disk kullanımı olarak çok avantajlı olacaksınız.


X-plore File Manager



Çoğu kullanıcı telefonun kendi dosya yönetici uygulamasını bile kullanmaz gerek duymaz. Fakat eğer harici bir dosya yönetici düşünüyorsanız kesinlikle x-plore kullanmalısınız.


DWG FastView



Her kesime hitap etmeyen bir uygulama var sırada bu program kısaca bilgisayar çizim dosyalarını yani dwg dosyalarını telefonda incelemenize imkan sağlıyor. Hatta düzenleme de yapabilirsiniz.

Microsoft Office Lens


Evrak işleriyle ilgilenenler için güzel bir yardımcı. Bir evrağı kamera ile çekip göndermek yerine bu programdan yardım alırsanız tarayıcı kullanmış gibi daha düzgün elektronik belge elde edebilirsiniz. Kısaca bir A4 kağıt düşünün onu bir masanın üzerine koyuyorsunuz sadece A4 kağıdını dikkate alıyor. Eğer resim olarak gönderirseniz belgedeki kalite kayıplarını istemiyorsanız PDF dosya biçimine kaydedip gönderebilirsiniz.


ZArchiver

Çoğu insan dosya yöneticisini bile kullanmazken bu program arşivleme üzerine odaklanmış bir dosya yöneticisidir. sıkıştırma ve çıkartma işlemleri daha hızlı yapmaktadır ve daha fazla seçenek sunmaktadır.

Google Keep

Standart not alma uygulaması tek farkı yapımcısı Google. play store'da sayısız not alma uygulaması var hepsi de çok kaliteli. madem Android kullanıyoruz ve bir Google hesabımız olmak zorunda o zaman Google'ınkini kullanın telefon değiştirseniz bile hesabınız sizde olduğu sürece notlarınız sizde kalacak ve bilgisayar üzerinden de notlarımıza erişebileceksiniz


ScreenCam Screen Recorder


Ekrandakileri video olarak kaydetme uygulaması. Açıkçası çok fazla alternatif yok. Bu programın farkı ücretsiz olması


Google Lens
Kısaca resim olarak çektiğiniz metinleri metin olarak anlayıp kopyala yapabiliyorsunuz. Mesela bir kitap sayfasını düşünün. Bu yeteneği üzerine inşa edilmiş başka yetenekleri de var.

Uc Browser

Standart internet tarayıcılarının aksine sınırları zorlayan bir uygulama. Reklam engelleme özelliği zaten var. Torrent desteğide getirdiler. İnternetteki izlediğiniz videoları indirebilirsiniz. Eğer YouTube videolarını da indirmek isterseniz modifiye edilmiş sürümlerini kullanmanız lazım çünkü YouTube politikasına göre bunu yaparsa orjinal sürümü markette yer alamaz. Modifiye uygulama için tıklayın.

ShareMe (MiDrop)




Bluetooth üzerinden dosya göndermek yerine kablosuz sinyaller üzerinden çok hızlı bir şekilde dosya gönderimi yapabiliyorsunuz. Telefonunuz şarjda diyelim. Ve de modeme bağlı olduğunu düşünelim. Bilgisayardan telefonunuza FTP bağlantısı yapabiliyorsunuz.


Open Camera

Eğer standart kamera uygulamanızdan memnun değilseniz, bir denemeye değer derim. Filigran ekleme, raw desteği gibi özellikleri var.

YouTube Vanced

Standart youtube uygulamasının modifiye edilmiş halidir. Dolayısıyla Play Store'da yer almaz. Arkaplanda müzik dinleyebilirsiniz. Ve video izlerken karşınıza reklam çıkmaz.
Web sitesi https://vanced.app/ . Kurulum için bir sunum hazırlamak lazım sanırım.


TubeMate


Youtube'dan video indirme sloganıyla başladılar. Ama aslında Facebook, Instagram ve benzer sitelerede desteği var. Sevmediğim tarafı reklamlı olması. Sahip olduğu özelliklerden dolayı Play Store'da yer alamıyor. http://www.tubemate.net/ adresinden kendisine ulaşabilirsiniz






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yapabilirsiniz