14 Şubat 2020 Cuma

Kendimize Acil Durum Flash Belleği Yapalım


Kendimize isviçre çakısı gibi Acil Durum Flash Belleği Yapacağız.

Öncelikle tebrik teşekkür bölümüne geçelim bu yöntemin , sistemin yapımcısı ben değilim. Yapımcısı karadurak namında bir arkadaşımızdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

indirmeniz gereken iso dosyası için tıklayın 1,46 GB

Bu çalışmanın adı KM10PE_RS2_x86_x64_04.07.2017 olarak geçiyor. Yapımcı yeni versiyonlar çıkardı fakat boyut çok fazla arttı fakat benim anladığım (ya da anlayamadığım) kadarıyla boyuta oranla işlev artmamış. Bu eski versiyonu ilk çıktığı zaman arşivlemiştim. Şu anda internette de bulamadım kendim upload ettim.

ISO dosyamız 1,46 GB olduğu için en az 2 GB'lık bir flash belleği bilgisayarınıza takın. Rufus'u indirin çalıştırın.(1 MB) Portable sürümü kullanırsanız kurulumla uğraşmazsınız. Karşınıza böyle bir ekran gelecek.


Rufus programı sürekli güncellenmektedir. Güncellendiği zaman kullanıcı arayüzüne bazı ek seçenekler ekliyorlar. Gelişmiş seçenekleri hiç değiştirmedik burada. Sizin indirdiğiniz sürüm biraz farklı olursa da kolayca durumu çözebilirsiniz.

- ISO dosyasını seçiniz.
- Hedef sistemi seçin
- Dosya sistemini NTFS yapabilirsiniz.
- Başlat tuşuna basın 4-5 dakika da işlem tamamlanacaktır.

Hepsi Bu kadar




- Tabii ki de bilgisayarımıza format atabileceğiz
- Hem eski bios'lara hemde yeni UEFI Bios'ları destekleyecek.
- İşletim sisteminin açılamadığı durumlarda önce dosyalarımızı kurtarabileceğiz sonra yeni sistemi kurabileceğiz.
- Harddisk'i GPT <--> MBR olarak dönüşütürünce tüm Harddiske format atmamız gerekir normal şartlarda, bu flash bellek ile formatlamadan bu işi yapabileceğiz.
Örneğin BIOS'unuz legacy modda diyelim, yani eski BIOS modundasınız. Ve Bilgisayarınız'da Windows 7 yüklü, Harddisk'iniz MBR modunda ... Siz Windows 10 kurmak istiyorsunuz. Windows 10'u legacy modda da yükleyebilirsiniz. Fakat UEFI Modda yüklemek istiyorsunuz. Bu durumda Harddiski GPT moda almanız lazım .. Harddisk'in içinde dosyalarınız olduğu için, yedeklemek de zaman alacağı için format atmadan bu yöntemi kullanabilirsiniz.
- Bu Flash Bellek için sadece 2 GB Hafıza yeterlidir.
 Yükleyeceğiniz Windows 10 GB olsa bile iso dosyası falash bellek içinde durmak zorunda değildir. ISO dosyası Harddiskinizde dursun Harddisk'i 2 ye bölerek format atabilirsiniz.


Sistemle alakalı ekran görüntüleri













1 yorum:

Isabell Gracia dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

Yorum Yapabilirsiniz